24/10/2017, 09:22

Đề thi chọn học sinh giỏi môn tiếng Anh lớp 7 có đáp án Ôn tập thi học sinh giỏi tiếng Anh 7

Danh mục: Tiếng anh

Đề thi học sinh giỏi môn tiếng Anh lớp 7  VnDoc.com xin giới thiệu đến các bạn Đề thi chọn học sinh giỏi môn tiếng Anh lớp 7 có đáp án do VnDoc.com sưu tầm và đăng tải dưới đây với nhiều dạng bài phân loại từ cơ bản đến nâng cao là tài liệu hữu ích giúp các bạn không chỉ tập dượt mà còn ôn tập và củng cố kiến thức rất bổ ích. Bộ đề học sinh giỏi môn Tiếng Anh lớp 7 có đáp án - Số 1 Tài liệu bồi dưỡng học sinh giỏi môn Tiếng Anh lớp 7 Đề thi học sinh giỏi môn ...

Đề thi học sinh giỏi môn tiếng Anh lớp 7 

VnDoc.com xin giới thiệu đến các bạn Đề thi chọn học sinh giỏi môn tiếng Anh lớp 7 có đáp án do VnDoc.com sưu tầm và đăng tải dưới đây với nhiều dạng bài phân loại từ cơ bản đến nâng cao là tài liệu hữu ích giúp các bạn không chỉ tập dượt mà còn ôn tập và củng cố kiến thức rất bổ ích.

PHÒNG GD&ĐT……..

KÌ THI CHỌN HSG NĂM HỌC 2015-2016

MÔN: TIẾNG ANH

Thời gian làm bài 120 phút không kể thời gian giao đề

I. Which word is differently pronounced? Circle the letter A, B, C or D (1 point):

1.

A. business

B. send

C. noisy

D. workers

 

2.

A. hour

B. horn

C. high

D. home

 

3

A. finished

B. stopped

C. pronounced

D. closed

 

4.

A. few

B. threw

C. knew

D. new

5.

A. corn

B. carriage

C. city

D. car

6. A. wear

B. where

C. hair

D. here

 

7.

A. both

B. dozen

C. close

D. so

8.

A. shoot

B. food

C. poor

D. mood

9.

A. laughter

B. caught

C. taught

D. daughter

10.

A. the

B. them

C. they

D. three

II. Choose the best by circling the corresponding letter A or B, C, D (2.5 points):

1. I sometimes stay________ bed until lunchtime.

 

A. in

B. on

C. at

D. by

 

2. He has gone abroad. He will return________

 
 

A. for two years

B. in two years

 

C. for two years ago

D. in next two years

3. Please________ the radio, it’s too noisy.

A. slow down                     B. turn down                   C. put down                      D. let down

4. ________ to swim across a flooded river.

A. Dangerous                           C. Very dangerous is

B. There has danger                 D. It’s dangerous

5. Every car________ a number at the back and front.

A. is having                B. have                   C. has                    D. are having

6. The singers were at the microphone at the time of the broadcast. ________.

A. It was a successful broadcast                  C. It was a charity broadcast

B. It was an education broadcast                 D. It was a live broadcast

7. Good morning Susan. This is my sister, Emily. ________ .

A. What do you do?                        B. How do you do?

C. What do you like?                      D. Don't I meet you?

8. ________, Sir? - Fruit salad, please.

A. What would you like for dessert                  B. What dessert you would like

C. How would you like for dessert                   D. How dessert would like

9. Could you tell me________ to get to the bank?

A. where

B. what

C. how

D. place

10. You did very________ in your study.

A. good

B. excellent

C. bad

D. well

11. Wait a minute I want to________ a picture of you and the baby.

A. take

B. give

C. make

D. do

12. Airmail is much________ than surface mail.

A. expensive                 B. very expensive             C. more expensive                     D. most expensive

13. No one can make me________ my mind?

A. change

B. changing

C. to change

D. changed

14. What are you cooking in that sauce pan? It________ good?

A. makes

B. feels

C. smells

D. tastes

15. This is my book and________.

A. that are yours                        B. those are your

C. that are your                         D. those are yours

16. Lan's got dark hair, but________ is fair.

A. his brother's hair                    B. his brother hairs

C. his brother hair                      D. his brother hair's

17. What's your birthday, Ann? - It's________.

A. on the thirty-one of July                       B. on the thirty-first of July

C. on July the thirty-one                          D. in July the thirty-first

18. Tommy is a better swimmer than Tony.

A. No one can swim as well as Tommy and Tony.

B. Tommy is the best swimmer of all, apart from Tony.

C. Tony can’t swim so well as Tommy.

D. Tony can’t be better than Tommy.

19. Christine finds it easy to make friends.

A. It is easy to make friends to Christine               B. Christine has no difficulty making friends.

C. Christine has a lot of friends.                            D. Christine is fond of making friends.

20. She started learning English 3 years ago.

A. She started learning English 3 years.                        B. She has learnt English for 3 years.

C. She started learning English since 3 years.             D. She learnt English since 3 years.

21. Walking a mile a day is good exercise.

A. It is good exercise for walking a mile a day.                  B. It is good exercise walking a mile a day.

C. It is good exercise to walk a mile a day.                        D. It is good exercise to walking a mile a day.

22. We / collect stamps.

A. We likes collecting stamps                       C. We like to colleting stamps

B. We likes stamps collect                            D. We enjoy collecting stamps.

23. What time/ you/ work?

A. What time you work?                                    C. What time do you start work?

B. What time do you go work?                          D. What time do you go to work?

24. I/ ski/ the winter/ sometimes.

A. I ski the winter sometimes.                        C. I sometimes go skiing in the winter.

B. I ski on winter sometimes.                         D. I sometimes go to ski in winter.

25. He/ weak/ that job.

A. He is too weak to do that job.               C. He doesn't week to do that job.

B. He is weak doing that job.                     D. He does that job weak.

III. Give the correct tense or form of the verb in brackets (1 point):

1. He couldn't make his motor bike (start)_______ this morning.

2. I dislike (listen)_______ to music while (do)_______ my homework.

3. These tigers used (keep)_______ in iron cages.

4. What you (do)_______ when I (phone)_______ you last night ?

5. When we entered his room, we (see)_______ him (sleep)_______ in an armchair.

6. She said that her mother (not be)_______ very well, so she (can not)_______ go to the party.

IV. Identify the underlined word or phrase that must be changed to make the sentence correctby circling the letter A or B, C, D (1 point):

1. The new model costs twice more than last year’s model.                                                                                                                                         A        B           C            D

2. Her husband hasn't done anything at home for year.                                                                                                                                                A              B            C           D

3. It's not good for healthy to smoke and to drink wine.                                                                                                                                     A             B           C                      D

4. After said good bye to my parents, I went to school with my sister.                                                                                                         A                  B                              C                D

5. Sorry. I'm very tired that I can't stay any longer.                                                                                                                              A                  B                 C                      D

6. I used to getting up late when I was small.                                                                                                                                       A            B             C    D

7. At first I found it strangely to drive on the left side of the road.                                                                                                         A                B         C         D

8. I will intend to go back home when I finish my education.                                                                                                                 A                       B                             C                D

9. The phone rung while I was washing the dishes.                                                                                                                                    A        B                             C             D

10. Henry's friends told themselves to put his coat on the rack in their hall.                                                                                                        A                   B                         C                                 D

V. Read the passage carefully. Then do the exercises below: (1.5 points):

Why do people in many countries learn English?

It is not difficult to answer this question. Students learn English at school because it is one of their subjects. Many adults learn English because it is useful for their work. Teenagers learn it for their higher studies because some of their books are in English at the college or university. Other people learn English because they want to read newspapers and magazines in English.

1. The following statements are true (T) or false (F). Put T or F at the end of each statement:

a. English is learnt by people in many countries. ________

b. Students learn English because their parents make them. ________

c. Teenagers learn English because they want to go abroad. ________

d. Many adults learn English because it helps them in their work. ________

e. Books are always in English at the college or university. ________

2. Answer these questions:

a. Why do students learn English at school? ...........................................................

b. What do you often do to improve your English? ...........................................................

VI. Use the correct form of the word given in capitals at the end of each sentence (1p):

1. Paris is________ for the Eiffel Tower.

(fame)

..................

2. I think these thick clothes are very________ for cold weather.

(suit)

..................

3. It's________ in England to eat turkey on Christmas Day.

(tradition)

..................

4. On Christmas Day, I often send my close friends________ cards.

(greet)

..................

5. Tam Dao is a wonderful________ resort in Vietnam.

(mountain)

..................

6. How________ of you to break that cup!

(care)

..................

7. We hate him because of his________ to the children.

(Kind)

..................

8. The boy ate two of the cakes________.

(hungry)

..................

9. I had my bike________ yesterday.

(repair)

..................

10. Women nowadays have more________ to participate in social activities.

(free)

..................

VII. Complete the second sentence so that it has the same meaning to the first. Use the word in brackets. (2 points):

1. Your shoes are as big as mine. (size)

.............................................................................................................................

2. If you run a lot, you’ll be fitter. (The)

.............................................................................................................................

3. Could you tell me the way to the nearest Post office, please? (mind)

.............................................................................................................................. ?

4. She is too young to do that work. (enough)

..............................................................................................................................

5. Who wrote that poem? (by)

..............................................................................................................................

6. Martin said to Susan: "Can you work on Saturday?" (could)

..............................................................................................................................

7. When I was young, I regularly walked to school. (used)

..............................................................................................................................

8. I’m very sorry I don’t remember your birthday. (wish)

..............................................................................................................................

9. Yesterday’s work was easier than today’s. (difficult)

...............................................................................................................................

10. Hoa said "Would you like to join me for dinner, Mai?" (invited)

................................................................................................................................

Đáp án Đề thi học sinh giỏi môn tiếng Anh lớp 7 

I. Which word is differently pronounced ? Circle the letter A, B, C or D (1 point)

1- B

2- A

3- D

4- B

5- C

6- D

7- B

8- C

9- A

10- D

Note: 0.1 p for each correct choice.

II. Choose the best by circling the corresponding letter A or B, C, D (2.5 points) 

1- A

6- D

11- A

16- A

21- C

2- B

7- B

12- C

17- B

22- D

3– B

8- A

13- A

18- C

23- D

4- D

9- C

14- C

19- B

24- C

5- C

10- D

15- D

20- B

25- A

Note : 0.1 p for each correct choice.

III. Give the correct tense or form of the verb in brackets (1 point)

1. start                                4. were __ doing; phoned.

2. listening; doing.            5. saw; sleeping.

3. to be kept                       6. was not/ wasn’t; could not/ couldn’t.

Note : 0.1 p for each correct verb form .

IV. Identify the underlined word or phrase that must be changed to make the sentence correct by circling the letter A or B, C, D (1 point)

1-B

2-D

3-B

4-A

5-B

6-B

7-C

8-A

9-B

10-B

Note : 0.1 p for each correct choice.

VI. Read the passage carefully . Then do the exercises below: (1.5 points) 

a – T; b – F; c – F; d – T; e – F.

Note : 0.2 p for each correct choice.

a/ (Students learn English at school) because it is one of their subjects.

b/ Student’s own answer.

Note: 0.2 p for correct answer 2a, and 0.3p for correct answer 2b.

VI. Use the correct form of the word given in capitalsat the end of each sentence (1 point ) 

1. famous                      6. careless.

2. suitable                     7. unkindness.

3. traditional                  8. hungrily.

4. greeting                     9. repaired.

5. mountainous             10. freedom.

Note: 0.1 p for each correct word form.

VII. Complete the second sentence so that it has the same meaning to the first. Use the word in brackets (2 points) 

1. Your/ My shoes and mine/ yours are the same size.

2. The more you run, the fitter you will be.

3. Would you mind telling me the way to the nearest Post Office?

4. She's not old enough to do that work .

5. Who(m) was that poem written by?

6. Martin asked Susan if/ whether she could work on Saturday.

7. When I was young, I used to walk to school.

8. I wish I remembered your birthday.

9. Today’s work is more difficult than yesterday’s.

10. Hoa invited Mai to join her for dinner.

Note: 0.2 p for each correct sentence .

TOTAL: 10 POINTS

THE END

Các bài nên tham khảo

Soạn bài rút gọn câu

RÚT GỌN CÂU I. TÌM HIỂU BÀI 1. Thế nào là rút gọn câu? Câu 1: So sánh và rút ra nhận xét về đặc điểm cấu tạo của hai câu: a. Học ăn, học nói, học gói, học mở. ...

Soạn bài tìm hiểu chung về văn nghị luận

TÌM HIỂU CHUNG VỀ VĂN NGHỊ LUẬN I. NHU CẦU NGHỊ LUẬN VÀ VĂN BẢN NGHỊ LUẬN 1. a) Em rất thường gặp các vấn đề và những câu hỏi tương tự như trên trong cuộc sống. ...

Soạn bài tục ngữ về con người và xã hội

TỤC NGỮ VỀ CON NGƯỜI VÀ XÃ HỘI I. ĐỌC - HIỂU VĂN BẢN 1. (Câu 2, Sgk tr 12) Câu Nghĩa của câu tục ngữ Giá trị của kinh nghiệm mà câu tục ngữ thể hiện Trường hỢp ...

Soạn bài tục ngữ về thiên nhiên và lao động sản xuất

TỤC NGỮ VỀ THIÊN NHIÊN VÀ LAO ĐỘNG SẢN XUẤT I. GỢI Ý TRẢ LỜI CÂU HỎI TÌM HIỂU BÀI Câu 2:Có thể chia những câu tục ngữ thành hai nhóm: - Nhóm câu tục ngữ về ...

Giải thích câu Sách là ngọn đèn sáng bất diệt của trí tuệ con người

Đề: Một nhà văn có nói: “Sách là ngọn đèn sáng bất diệt của trí tuệ con người”. Hãy giải thích nội dung câu nói đó. - Tìm hiểu đề: Giá trị của sách ...

Soạn bài cách làm bài văn lập luận giải thích

CÁCH LÀM BÀI VĂN GIẢI THÍCH * Bước thứ nhất: NHẬN DẠNG ĐỂ GIẢI THÍCH Nếu không cẩn thận, học sinh rất dễ nhầm lẫn giữa các dạng đề giải thích và chứng minh, ...

Soạn bài ôn tập văn nghị luận lớp 7 HK 2

ÔN TẬP VĂN NGHỊ LUẬN STT Tên bài Tác giả Đề tài nghị luân Luận đề nghị luận (Luận điểm chính) Kiểu bài 1 Tinh thần yêu nước của nhân dân ta Hồ Chí Minh Tinh ...

Soạn bài dùng cụm chủ - vị để mở rộng câu

DÙNG CỤM CHỦ - VỊ ĐỂ MỞ RỘNG CÂU I. GỢI ÝTRẢ LỜI CÂU HỎI TÌM HIỂU BÀI 1. Thế nào là dùng cụm chủ - vị để mở rộng câu? Câu 1: Xác định những cụm danh từ có trong ...

Soạn bài chuyển đổi câu chủ động thành câu bị động tiếp theo

CHUYỂN ĐỔI CÂU CHỦ ĐỘNG THÀNH CÂU BỊ ĐỘNG (tiếp theo) I. CÁCH CHUYỂN ĐỔI CÂU CHỦ ĐỘNG THÀNH CÂU BỊ ĐỘNG a) Cánh màn điều treo ở đầu bàn thờ ông vải đã được hạ ...

Soạn bài chuyển đổi câu chủ động thành câu bị động

CHUYỂN ĐỔI CÂU CHỦ ĐỘNG THÀNH CÂU BỊ ĐỘNG I. CÂU CHỦ ĐỘNG VÀ CÂU BỊ ĐỘNG 1. Xác định chủ ngữ: (SGK, Tr.57) a) Mọi người yêu mến em. b) Em được mọi người yêu ...

Cho thuê nhà trọ phòng trọ giá rẻ Cho thuê nhà trọ phòng trọ giá rẻ Cho thuê nhà trọ phòng trọ giá rẻ Cho thuê nhà trọ phòng trọ giá rẻ Cho thuê nhà trọ phòng trọ giá rẻ Cho thuê nhà trọ phòng trọ giá rẻ Cho thuê nhà trọ phòng trọ giá rẻ Cho thuê nhà trọ phòng trọ giá rẻ Cho thuê nhà trọ phòng trọ giá rẻ