02/11/2017, 09:36

Đề thi giữa học kì 1 lớp 7 môn tiếng Anh trường THCS Hải Yến, Tĩnh Gia năm học 2017-2018 Đề thi khảo sát chất lượng giữa kì 1 lớp 7 môn tiếng Anh có đáp án

Danh mục: Tiếng anh

Đề thi giữa học kì 1 lớp 7 môn tiếng Anh  VnDoc.com xin giới thiệu đến các bạn Đề thi giữa học kì 1 lớp 7 môn tiếng Anh trường THCS Hải Yến, Tĩnh Gia năm học 2017-2018 do VnDoc.com sưu tầm và đăng tải với nội dung cấu trúc đề bao quát được các dạng bài thường gặp sẽ là nguồn tài liệu hữu ích giúp các bạn ôn tập, chuẩn bị tốt nhất cho kì thi của mình. Đề thi giữa học kì 1 môn Tiếng Anh lớp 7 Thí điểm trường THCS Lan Mẫu, Bắc Giang năm học 2016 - 2017 (có file ...

Đề thi giữa học kì 1 lớp 7 môn tiếng Anh 

VnDoc.com xin giới thiệu đến các bạnmôn tiếng Anh trường THCS Hải Yến, Tĩnh Gia năm học 2017-2018 do VnDoc.com sưu tầm và đăng tải với nội dung cấu trúc đề bao quát được các dạng bài thường gặp sẽ là nguồn tài liệu hữu ích giúp các bạn ôn tập, chuẩn bị tốt nhất cho kì thi của mình.

PHÒNG GD&ĐT TĨNH GIA BÀI THI KHẢO SÁT CHẤT LƯỢNG GIỮA KÌ I

NĂM HỌC 2017- 2018

Môn: ANH VĂN - LỚP 7

Thời gian làm bài : 45 phút

Họ và tên HS:.................................................Lớp: …....Trường TH&THCS Hải Yến

Số báo danh

…………

Giám thị 1

.................................................

Giám thị 2

....................................

Số phách

Điểm

.............

Giám khảo 1

...............................................

Giám khảo 2

....................................

Số phách

A. PRONUNCIATION & VOCABULARY & GRAMMAR: (5.0ms)

I. Choose the word that has the underlined part pronounced differently from the others. (0,5m)

1. A. bottle          B. collect            C. purpose             D. second

2. A. fear            B. earn                C. hear                  D. clear

II. Choose the word which is stressed differently from the others. (0,5m)

1. A. collector               B. again                C. dirty                 D. provide

2. A. pottery                 B. model                 C. badminton       D. gymnastics

III. Choose the best answer among A, B, C or D that best completes each sentence (3,0ms).

1. It’s good to__________blood because you can save people’s lives.

A. use                  B. help                C. donate                   D. collect

2. I_____playing board games interesting because I can play them with my friends.

A. find                    B. tell               C. say                        D. think

3. Nam wants to lose weight,________he began jogging last Sunday.

A. and                 B. so                   C. because                    D. or

4. He is holding his neck. I think he has a __________.

A. sunburn                 B. flu                  C. sore throat                 D. toothache

5. Sports like riding a bike and running use a lot of ____________.

A. calories                  B. diet                 C. food                         D. fruit

6. You are a ________if you help other people willingly and without payment.

A. homeless person             B. orphan                  C. sick child                 D. volunteer

7. If you have a lot of bottles, dolls or stamps, your hobby is __________.

A. cycling                 B. collecting                  C. decorating                     D. carving

8. My sister__________to pop music every day.

A. listen                    B. listening                   C. listens                   D. will listen

9. Because Minh has_________worked for a charity shop, he really wants to do it.

A. ever                    B. ago                 C. already                   D. never

10. My father has a/ an _________hobby: carving eggshells.

A. horrible               B. unusual                C. bad             D. boring

11. You’ll become healthier if you consume _________soft drinks.

A. less                B. more                  C. fewer                 D. much 

12. A: This weekend I’m going to the SOS village to teach the childrenthere.

B: I________you.

A. join              B. am joining               C. will join                    D. have joined

IV. Match the sentences in A with the sentences in B to form meaningful sentences. (1 m)

A

B

17.Eat a lot of red fruits and vegetables

18. Eat less high-fat food

19.Don’t read or study when there’s

not enough light

20.Eat enough calories.

a. because it is harmful for your eyes.

b. or you will become weak and tired.

c.to keep you from getting fat.

d .because they provide vitaminAwhich is good

for the eyes.

B. READING. (2.5 ms)

I. Read the text and mark the sentences as True (T) or False (F). (1.25 ms)

KEEPING OUR TEETH HEALTHILY

How can we keep our teeth healthy? First, we ought to visit our dentist twice a year. He can fill the small holes in our teeth before they destroy the teeth. He can examine our teeth to check that they are growing in the right way. Unfortunately, many people wait until they have toothache before they see a dentist.

Secondly, we should brush our teeth with a toothbrush fluoride toothpaste at least twice a day – once after breakfast and once before we go to bed. We can also use wooden toothpicks to clean between our teeth after a meal.

Thirdly, we should eat food that is good for our teeth and our body: milk, cheese, fish, brown bread, potatoes, red rice, raw vegetables and fresh fruit. Chocolate, sweets, biscuits and cakes are bad, especially when we eat them between meals. They are harmful because they stick to our teeth and cause decay.

Mark the sentences

T/F

21. We should not visit our dentist regularly.

 

22. It’s possible to wait until we have toothache, then we see a dentist.

 

23. We ought to brush our teeth twice a day.

 

24. We should eat more fish, raw vegetables and fresh fruit.

 

25. People are advised to eat chocolate, sweets biscuits and cakes between meals.

 

II.Read the text. Choose the best answer A, B, C or D. (1.25 ms)

HOBBIES

Many pupils of our school have (26)______hobbies. Lara is 11 years old. She likes (27)_________ poems and painting pictures.

Tom is 15 years old ans he has very interesting hobbies. He likes dancing, designing Internet sites and (28)_________ the piano.

Robert is almost 13 years old. His hobbies are playing football and (29)________ detective stories. Our pupils do many interesting things and they are very busy.

They also love different (30)_______. Tom is the best pupil at Maths. Lara is good at Arts and Literature. And Robert is one of the best pupils at PE. Their hobbies help them study well too.

1. A. interest            B. interesting                  C. interested                D. interests

2. A. write                B. writes                       C. writing                    D. wrote

3. A. playing            B. play                         C. plays                        D. to play

4. A. read                B. reads                       C. to read                   D. reading

5. A. objects            B. sports                     C. subjects                   D. hobbies

C. WRITING. (2.5 ms)

I. Complete the following sentences using the cues given. (1 m)

1. I/ work/ in/ bank/ for ten years.

...........................................................................................................................................

2. She/ not watch/ TV/ yesterday.

...........................................................................................................................................

II. Imagine that you are a doctor. Write an e-mail of 60 – 80 words to respond your patient who is putting on weight. Give him/ her your advice. (1.5 m)

ĐÁP ÁN ĐỀ THI GIỮA KÌ I Lớp 7 Mới

ĐỀ 1

1A

2B

3C

4D

5C

6A

7B

8C

9A

10D

11B

12C

13D

14B

15A

16C

17D

18C

19A

20B

21F

22F

23T

24T

25F

26B

27C

28A

29D

30C

WRITING

- I’ve worked in a bank for ten years.

- She didn’t watch TV yesterday. 

Các bài nên tham khảo

Soạn bài rút gọn câu

RÚT GỌN CÂU I. TÌM HIỂU BÀI 1. Thế nào là rút gọn câu? Câu 1: So sánh và rút ra nhận xét về đặc điểm cấu tạo của hai câu: a. Học ăn, học nói, học gói, học mở. ...

Soạn bài tìm hiểu chung về văn nghị luận

TÌM HIỂU CHUNG VỀ VĂN NGHỊ LUẬN I. NHU CẦU NGHỊ LUẬN VÀ VĂN BẢN NGHỊ LUẬN 1. a) Em rất thường gặp các vấn đề và những câu hỏi tương tự như trên trong cuộc sống. ...

Soạn bài tục ngữ về con người và xã hội

TỤC NGỮ VỀ CON NGƯỜI VÀ XÃ HỘI I. ĐỌC - HIỂU VĂN BẢN 1. (Câu 2, Sgk tr 12) Câu Nghĩa của câu tục ngữ Giá trị của kinh nghiệm mà câu tục ngữ thể hiện Trường hỢp ...

Soạn bài tục ngữ về thiên nhiên và lao động sản xuất

TỤC NGỮ VỀ THIÊN NHIÊN VÀ LAO ĐỘNG SẢN XUẤT I. GỢI Ý TRẢ LỜI CÂU HỎI TÌM HIỂU BÀI Câu 2:Có thể chia những câu tục ngữ thành hai nhóm: - Nhóm câu tục ngữ về ...

Giải thích câu Sách là ngọn đèn sáng bất diệt của trí tuệ con người

Đề: Một nhà văn có nói: “Sách là ngọn đèn sáng bất diệt của trí tuệ con người”. Hãy giải thích nội dung câu nói đó. - Tìm hiểu đề: Giá trị của sách ...

Soạn bài cách làm bài văn lập luận giải thích

CÁCH LÀM BÀI VĂN GIẢI THÍCH * Bước thứ nhất: NHẬN DẠNG ĐỂ GIẢI THÍCH Nếu không cẩn thận, học sinh rất dễ nhầm lẫn giữa các dạng đề giải thích và chứng minh, ...

Soạn bài ôn tập văn nghị luận lớp 7 HK 2

ÔN TẬP VĂN NGHỊ LUẬN STT Tên bài Tác giả Đề tài nghị luân Luận đề nghị luận (Luận điểm chính) Kiểu bài 1 Tinh thần yêu nước của nhân dân ta Hồ Chí Minh Tinh ...

Soạn bài dùng cụm chủ - vị để mở rộng câu

DÙNG CỤM CHỦ - VỊ ĐỂ MỞ RỘNG CÂU I. GỢI ÝTRẢ LỜI CÂU HỎI TÌM HIỂU BÀI 1. Thế nào là dùng cụm chủ - vị để mở rộng câu? Câu 1: Xác định những cụm danh từ có trong ...

Soạn bài chuyển đổi câu chủ động thành câu bị động tiếp theo

CHUYỂN ĐỔI CÂU CHỦ ĐỘNG THÀNH CÂU BỊ ĐỘNG (tiếp theo) I. CÁCH CHUYỂN ĐỔI CÂU CHỦ ĐỘNG THÀNH CÂU BỊ ĐỘNG a) Cánh màn điều treo ở đầu bàn thờ ông vải đã được hạ ...

Soạn bài chuyển đổi câu chủ động thành câu bị động

CHUYỂN ĐỔI CÂU CHỦ ĐỘNG THÀNH CÂU BỊ ĐỘNG I. CÂU CHỦ ĐỘNG VÀ CÂU BỊ ĐỘNG 1. Xác định chủ ngữ: (SGK, Tr.57) a) Mọi người yêu mến em. b) Em được mọi người yêu ...

Cho thuê nhà trọ phòng trọ giá rẻ Cho thuê nhà trọ phòng trọ giá rẻ Cho thuê nhà trọ phòng trọ giá rẻ Cho thuê nhà trọ phòng trọ giá rẻ Cho thuê nhà trọ phòng trọ giá rẻ Cho thuê nhà trọ phòng trọ giá rẻ Cho thuê nhà trọ phòng trọ giá rẻ Cho thuê nhà trọ phòng trọ giá rẻ Cho thuê nhà trọ phòng trọ giá rẻ